Van Minirevoluties naar Bewustzijnsshifts

Bijgewerkt op: 4 aug. 2020Minirevoluties

Een tijdje geleden gaf ik een les op De Bewustzijn School en tijdens het napraten liet een deelnemer het woord “minirevoluties” vallen voor de dingen waar we in die les aan gewerkt hadden. Een woord wat ik nog nooit eerder had gehoord of gebruikt, maar wat zo helder en duidelijk is.


De 'Grote' Bewustzijnsshift

Helingen, zelf-helingen, en geheeld worden zijn meestal mini-revoluties. Soms vindt er tijdens een heling een hele grote shift plaats die je meteen waarneemt – meestal wanneer een krachtige healer met je werkt -, maar voornamelijk vinden er minirevoluties plaats op bepaalde gebieden. Deze minirevoluties vormen uiteindelijk een macro-revolutie (een grote bewustzijnshift), die je meestal nadat de shift al heeft plaatsgevonden en er grote veranderingen in je leven zijn gebeurd pas gaat waarnemen.

We willen vaak dat er meteen grote helingen plaatsvinden wanneer we bezig zijn met heling, spiritualiteit of bewustwording. Maar de minirevoluties zijn net zo belangrijk. Wanneer je groeit in je bewustwording, veranderen er ook allerlei dingen in je lichaam. Door minirevoluties te hebben in plaats van alleen maar grote transformaties, gun je je lichaam, je emoties en je geest de tijd om mee te groeien.

Om deze reden is een ‘practice’ van belang. Door dagelijks wat tijd te besteden aan jezelf en je groei kan een minirevolutie zich voorbereiden, plaatsvinden, en zich rustig settelen in je lichaam, emoties, en geest. En al deze minirevoluties zorgen voor een transformatie in je bewustzijn.


Een 'Daily Practice' in Werkelijkheid

Goed, even naar de werkelijkheid. Je doet je practice. In het begin is het leuk. Je leert nieuwe dingen. Er vinden misschien wat veranderingen in je leven plaats. Maar dan stopt het. De dingen waar je je op focuste gebeuren niet meer of hebben zich nog niet gerealiseerd. Vaak is dit het moment dat je denkt: "laat maar zitten", "dit werkt niet bij mij", "dit is niks voor mij" of de bekende "ik kan dit niet".


Er gebeurt niks

De momenten dat je denkt dat er niks gebeurt, zijn meestal de momenten dat er van alles gebeurt! Als je dan een paar maanden later terugkijkt, zie je dat er vaak ineens veel grote veranderingen hebben plaatsgevonden. Juist die momenten van “er gebeurt niks” zijn momenten om toe te juichen en al blij van te worden. Ga juist door met wat je aan het doen bent en blijf goed voelen wat je op dat moment nodig hebt.


Grote kans dat je een paar maanden later je niet meer voor kan stellen hoe je toen dacht dat er niks gebeurde. Een macrorevolutie heeft plaatsgevonden!

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven