Je Fysieke en Je Energetische Ruimte Innemen met Je Stem

Bijgewerkt op: 4 aug. 2020

Ineffectief spreken

Wanneer we onze stem gebruiken zijn we bezig met onze boodschap naar buiten brengen. De focus ligt over het algemeen voornamelijk op de boodschap zelf, je keel, en je mond. Maar je boodschap is zo veel meer dan die paar woorden die je zegt. Wanneer je alleen bezig bent met die woorden en of je ze wel goed zegt, gebruik je je energie op een manier die niet zo effectief is. Een van de natuurwetten is: waar jij je aandacht op richt, gaat vanzelf energie naartoe. Als je dus aan het spreken bent, en je houdt je eigenlijk met ‘pietluttige’ dingen bezig, dan komt de boodschap ook klein binnen. Je woorden zullen weinig draagkracht hebben.


Waar naartoe met je energie

Je kan je energie anders gebruiken wanneer je spreekt. Dit heeft alles te maken met waar jij je energie naartoe laat gaan wanneer je spreekt of zingt. Je kan bijvoorbeeld je klank en je energie naar voren te sturen. In dit geval betekent dat dat je je energetisch focust op een bepaalde afstand, dit kan reiken van dertig cm tot tientallen meters voor je uit. Fysiek zal je bezig zijn om je klank volledig aan de voorkant van je gezicht te hebben. Je maakt extra gebruik van je lippen, praat voor in je mond en gebruikt eventueel je neus om iets nasaler te spreken, waardoor je in de verte beter hoorbaar zal zijn. Wanneer je dit doet, kan het gebeuren dat mensen voelen dat je niet volledig gecentreerd bent in jezelf, waardoor je woorden en jijzelf een bepaalde kracht


zullen missen.


Spreken en zingen vanuit je rug

Ook kan je je energie en je stemgeluid meer naar je rug sturen. Dit is vaak een heel onbekend en nieuw gevoel, en meestal ook lastig om te doen. Toch is meer bewustwording van de achterkant van je (energetische) lichaam ook belangrijk. In het dagelijks leven is het spreken of zingen naar je rug toe niet per se handig, maar voor je energetische ‘zijn’ is het fijn. Hoe meer je contact kan maken met je hele lichaam zowel fysiek als energetisch, hoe meer je jouw echte ruimte kan gaan innemen. En hoe meer ruimte je van je hele wezen inneemt, hoe meer je staat.


Zuiver, Waarde, Intentie

Om krachtig te spreken is het van belang dat je naar binnen gaat om te weten wat jouw echte boodschap aan de wereld is. Zo zullen jouw woorden zuiver zijn, en waarde en intentie dragen. Als je dan vervolgens je ruimte met je energie inneemt en fysiek recht staat, zullen je woorden gevuld zijn met draagkracht, energie, en intentie.

Alles is een proces, dit ook. Neem je tijd ervoor en speel ermee!

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven