Je Brein en Je ‘Zijn’ Opnieuw Verbinden

Er zijn een paar vaste vragen die ik krijg wanneer ik vertel over De Nieuwe Stem. Wat is De Nieuwe Stem? Voor wie is De Nieuwe Stem? Maar nadat mensen dit allemaal gehoord hebben, komt de meer nieuwsgierige vraag: Wat houdt een sessie precies in (want ik kan echt niet zingen hoor!!). In de komende weken zal ik in verschillende blogs deze vragen beantwoorden.


De poort tussen je innerlijke wereld & je buitenwereld


Je stem voelt niet alleen heel persoonlijk, maar is ook heel persoonlijk. De grootste reden waarom je stem zo persoonlijk is, is omdat je je stem gebruikt om jouw innerlijke wereld naar buiten te brengen. Het is voornamelijk jouw stem die tussen je interne en externe wereld communiceert. En misschien voor jou en veel anderen is je interne wereld behoorlijk privé en voel je je kwetsbaar wanneer je vanuit daar iets deelt.


In het snelle ritme waarin we leven en de enorme externe perfectie die door de maatschappij gevraagd wordt, is er weinig ruimte voor deze ‘kwetsbaarheid’. Daarom heb je geleerd om niet vanuit je kern en je gevoel te communiceren, maar vanuit je brein.


Je brein van de troon stoten


Je brein heeft de geweldige slimheid om alles heerlijk eerst te rationaliseren voordat je spreekt, zodat jij precies zal zeggen wat jij denkt wat goed, handig, of nodig is. Dit is an sich niet verkeerd, maar wel als het je standaard manier van communiceren is geworden en je niet of met moeite nog echt kan waarnemen wat jij voelt in jouw interne wereld.


"Uit je hoofd en weer terug in je lichaam."


Om weer jouw interne wereld te kunnen voelen en waarnemen, moet je in je lichaam zakken. Uit je hoofd, in je lichaam. Hier start ik altijd mee. Of ik nou een 1-op-1 sessie doe, een workshop of een groepsles geef. Pas vanaf dat moment kan je beginnen met nieuwe verbindingen maken tussen je brein en je ‘zijn’, en je stem en je adem zijn hier uiterst goede hulpmiddelen voor.Een snelle oefening om dieper in je lichaam te zakken


De oefening hieronder is een makkelijke oefening om te doen voordat je moet presenteren, een belangrijke meeting hebt of als je al een tijdje volledig in je computer bent gekropen.

  1. Ga rechtop staan en laat je armen ontspannen langs je lichaam hangen.

  2. Zak lichtjes door je knieën en ga deze met een redelijk tempo ‘bouncen’.Vind een tempo waarbij je aandacht naar je voeten zakt.

  3. Met iedere bounce zak jij een beetje dieper in je lichaam en begin je weer contact met je voeten te maken (zonder dat je dieper door je knieën zakt).

  4. Doe dit een paar minuten. Lekker met je ogen dicht of open.

  5. Als je klaar bent, blijf dan rustig staan en neem waar hoe je lichaam nu voelt.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven