De Hechte Samenwerking tussen Je Stem en Je 'Zijn'

Bijgewerkt op: 4 aug. 2020

Heftige Emoties en Je Stem

Met haar altijd elegante manier van spreken, pakte zij mij volledig in met deze Ted Talk. Emma Bonnici geeft in deze Talk heel mooi weer hoe je stem en je ‘zijn’ samenwerken. Met voorbeelden uit haar eigen leven laat ze zien wat de impact van heftige emotionele gebeurtenissen op je stem heeft.

Het bijzondere van de stem is dat je met je eigen stem ook weer jezelf kan helen en ruimte kan geven aan je emoties. Ik huil zelf niet zo heel makkelijk, maar zodra ik een noot zing als ik verdrietig ben, dan gaan vanzelf mijn tranen vloeien. Het maakt niet uit wat ik dan zing, de heling start automatisch.


"Song and singing can hold the vastness of our emotional experiences and expressions” – Emma Bonnici

Misschien is voor jou zingen ook wel helend, maar past het maken van een oerkreet, een krijs of zacht gehum wel beter bij jou. Probeer wat verschillende dingen uit als je opgekropte woede hebt of verdrietig bent, en voel wat er gebeurt.21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven